Sponsors

Raceclubs

Toerclub TC ut Waterpeurtsje

Wij zijn een Tourfietsclub met een achtentwintigtal actieve leden waarvan de leeftijd variëert van 25 tot 65 jaar.
We zijn aangesloten bij de Nederlandse Tour Fiets Unie (NTFU), een van de voordelen van het NTFU lidmaatschap is dat we tijdens fietstochten verzekerd zijn ( bv voor schade aan de fiets).

Fietsen in clubverband doen we op zaterdagmorgen, we vertrekken meestal om 09:30 vanaf café Ut Pötterke aan de kesselskade in Maastricht. Bij terugkomst wordt er onder genot van een drankje nog wat nagepraat.

De ritten variëren in afstand van 50 tot +/- 150 km waarbij we streven naar een gemiddelde snelheid van +/- 25 km per uur. We rijden met 2 groepen, een snellere en een iets langzamere groep

FC Den Duiker

De raceclub uit het staddeel Heer. Ze fietsen al vanaf 1982 en sinds 2012 hebben ze een damesploeg.

WTC Sint Geertruid

WTC St. Geertruid is een wielervereniging voor Toer-en MTB fietsers. Er zijn meer toerfietsers dan MTB-ers in de vereniging waardoor er relatief weinig MTB tochten gereden worden. WTC St Geertruid is een levendige en actieve vereniging die in 1973 werd opgericht.

Behalve de sportieve uitdaging met onderlinge competitie is gezelligheid een belangrijk element in onze vereniging. Na iedere clubrit wordt er nog even nagepraat in een van de locale horecagelegenheden. Tijdens deze nazitten komen de verhalen los en worden herinneringen opgehaald en de prestaties uitvergroot.

Er zijn vier clubritten per week en afhankelijk van het aantal fietsers wordt er in verschillende groepen gereden. Ieder kiest zelf met welke groep hij/zij wil meegaan. Er worden regelmatig speciale tochten gepland, meestal gaat het dan om een langere tocht, of een om een route die in een voor onze club minder bekend gebied is gelegen.

 

MTB Clubs

Trailz043

Trailz043, de Maastrichtse mountainbike-vereniging, is officieel opgericht in oktober 2012. Doel is om ons als platform dat bestaat uit mountainbikers voor mountainbikers inzetten om deze sport in onze regio in alle opzichten te stimuleren en te faciliteren. Als vereniging heeft trailz043 geen winstoogmerk en alle bijdragen, opbrengsten en sponsoring worden gebruikt voor dit doel.

Enkele projecten zijn hetGreen043 Bikeparkaan de Noormannensingel in Maastricht en de grensoverschrijdende mountainbikeroute over de St. Pietersberg.

Die St. Pietersberg route is i.s.m. destichting MOZLna veel overleg met diverse instanties en overheden in Nederland en Belgie aangelegd door leden en fans. Op onze community Facebookpaginazijn onze avonturen omtrent routes, evenementen en clinics te volgen! We hebben ook een afgeschermde FB pagina die alleen door leden bekeken kan worden.

 

Triathlonclubs

Triathlon Club Maastricht

De Triathlon Club Maastricht is in 1985 door een aantal prettige “sportgekken” opgericht met als doel om deze prachtige sport in Maastricht en omstreken te promoten. Op dit moment zijn ruim 50 leden actief binnen onze club. Door een aantal keer per week zwemmen, fietsen en lopen met als aanvulling duuractiviteiten en een prachtig trainingskamp, komt iedereen ruim aan zijn/haar trekken. Uiteraard vult een ieder zelf in hoe intensief hij/zij de triathlonsport wil beoefenen en legt zelf de accenten op de verschillende onderdelen; lopen en/of fietsen en/of zwemmen.

Ferro Mosae (studenten)

Ferro Mosae is dé Maastrichtse Studenten Triathlon Vereniging. FM heeft op dit moment ongeveer 50 leden die allemaal één ding gemeen hebben: een passie voor duursport. Naast een aantal internationale toppers die lid zijn van FM zoals Sarissa de Vries (2e Ironman Maastricht) en Bart Candel (winnaar Israman) zijn er ook genoeg beginners te vinden die nog geen fiets hebben of al blij zijn als ze de overkant van het zwembad halen. Voor iedereen die denkt dat triathlon een mannensport is, komt bedrogen uit: ongeveer de helft van de leden is vrouw. Daarnaast hebben we ook een flinke delegatie internationale studenten die lid zijn van FM. Kortom: een gemêleerd ledenbestand wat er voor zorgt dat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen.

wilt u meer informatie over Bikestore Gadet?

Klik hier

© 2023 Bike Store Gadet